Aktiv Operatør AO

Hva menes med begrepet aktiv operatør?.

Det er viktig at hver husstand med vedfyring har en aktiv operatør  AO som tar ansvar for fyringen. Med tilstedeværelse og et oppmerksomt blikk på hele fyringsprosessen kan du få maksimal effekt ut av fyringen, og ikke minst – sikker fyring. Når det er sprengkaldt og helg er det kanskje spesielt viktig å ha en AO med fokus. 

Riktig fyring motvirker osing (ulming) og fare for pipebrann, og brann generelt. 

En aktiv operatør følger med og er tilstede hele tiden. Han/hun har overblikk og kontroll med, innhenting av ved, (kjøp, egen hugget ved etc)- fyringsprosessen, oppfyringsfasen, riktig mengde ved, fuktighet,  trekk, leser flammen, hvordan brenner det, størrelse på veden, plassering av vedkubbene i ovnen. En AO vet hvor brannslukkingsapparater er, om det er strøm på batteriene i brannvarslerne, hvor det er rømningsveier o-l. En aktiv operatør tar aldri «snarveier». En aktiv operatør har oversikt fra A til B. AO vet når veden ble hugget, kløyvd eller kjøpt. En AO vet også fuktigheten i veden, og hvordan den skal lagres. En AO har alt klart –

En aktiv operatør tilegner seg erfaring og kunnskap etter hvert som tiden går, noe som fører til sikrere, renere og økonomisk fyring. En aktiv operatør er «på». 

(Det kan også nevnes at en AO bør ha ansvaret for flamme (ikke røyk) når det benyttes bålpanne, eller turbål. Folk er gjerne litt småkalde utendørs, og ønsker å varme seg litt). Har alltid med kløyvd ved og øks!

Opptenning – videre fyring- veldig kort.

En AO har et våkent blikk, en AO «slenger» aldri innpå en haug med kubber for så å gjøre noe annet. En AO ser til at veden, trekken, ovnen, temperaturen og flammen er optimal. En AO har oversikt.

Supert verktøy- det har en AO alltid
En aktiv operatør deler nøyer seg aldri mindre enn en firedelt.
En aktiv operatør AO holder redskapen i hevd.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s